BLOG

Tippek a nyakláncmedál kiválasztásához

2022.05.18 17:31
Tippek a nyakláncmedál kiválasztásához

A bármely nő arculatának kiegészítésére szolgáló nyakláncmedál kiemelt figyelmet érdemel az ékszerek világában.

„Független” díszítőelemnek nevezhető, amely viselésének nincs különösebb követelménye, mint például a gyűrű vagy a fülbevaló hozzáillesztése. Sőt, ez a fajta ékszer egy csodálatos, könnyen kiválasztható ajándék is egyben. Csak azt kell tudni, hogy az adott személy, akit meg akarunk lepni, milyen stílust preferál.

Ha úgy szeretnénk medált választani, hogy az jó ízlésről árulkodjon, több részletre is ügyelnünk kell az ékszer kiválasztásakor. Ezt az útmutatót pedig azért írtuk, hogy segítsen a feladatban. 

 

Az első lépések 

A medál kiválasztását a lánc megvásárlásával érdemes kezdeni. Ha ezt már kipipáltuk, akkor vegyük figyelembe a következőket tanácsokat.

Először is a medál ne legyen nagyobb súlyú, mint maga lánc – a korreláció maximum 1:1 lehet. Amennyiben ezt a szabályt figyelmen kívül hagyjuk, a lánc lekophat és eltörhet. Ezenfelül arra is érdemes ügyelni, hogy a színe megegyezzen a lánc színével. Például egy fehérarany nyakláncmedál csak fehérarany, ezüst vagy platina lánccal hordható ízlésesen.

Végezetül pedig a lánc nem vonhatja el a figyelmet a medálról, ezért jobb az egyszerű stílusú verziókat választani. 

 

A nyakláncmedál mérete

A medál mérete az egyik legfontosabb döntés, és ez sok mindentől függhet – a viselettől, a darab színétől, a viselőjének általános megjelenésétől, sőt az eseménytől vagy funkcióktól, ahogy viselni fogják.

Ezen tényezők mindegyike szerepet játszhat az ékszer kezdeti kiválasztásában, ezért nagyon alaposan meg kell fontolni.

 

Nagy medál

Egy nagy medál elterelheti a figyelmet a megjelenés egyéb aspektusairól, különösen akkor, ha élénk vagy fényes színt választunk. Egyszínű ruházattal együtt viselve viszont egy nagyobb méretű ékszer az öltözék fókuszpontjává válik.

A nagyobb medálokat egyszerű nyakkivágással és minimális egyéb típusú ékszerekkel érdemes viselni, és ezeken a nagyméretű medálokon a láncokat is gondosan meg kell választani. Fontos annak biztosítása, hogy a kettő kiegészítse egymást, csakúgy, mint annak ellenőrzése, hogy az egyes darabok ne ütközzenek az általános öltözékkel.

 

Kis medál

A kis medálok használhatók apró, de stílusos kiegészítőkként. Akár egy kis csillogást adunk hozzá egy drágakövön keresztül, akár egy kis egyéniséget egy figurával vagy konkrét formával, a kisebb medálok egy bizonyos megjelenést figyelembe véve választhatók.

 

Az outfit és medál összeillesztése

A medál mérete nem vonhatja el teljesen a figyelmet az öltözék többi részétől. A jelenléte legyen feltűnő, de ne ez legyen az egyetlen dolog, amit mások észrevesznek.

Az ékszer kiválasztásakor figyelembe kell venni viselőjének frizuráját, mivel a laza, hosszú haj a hosszú láncokba vagy nagy darabok köré gabalyodhat, és színtől függően az apró medálok is elveszhetnek a tincsekben.

Másrészt, egy nagy nyakláncmedál rövid vagy feltűzött hajjal párosítva a felsőtestre hívja fel a figyelmet, egy kisebb darab pedig csiszoltabbnak tűnhet egy elegáns, hátrahúzott lófarok mellett.

 

Egy utolsó tanács

Az ajándék nyakláncmedál kiválasztásakor a legfontosabb, hogy viselője szeresse. Ha nem vagyunk biztosak benne, az egyetlen választás, amellyel soha nem hibázhatsz, a pasziánsz motívum – ez soha nem megy ki a divatból, és garantáltan olyan jól mutat majd egy laza farmerrel is, mint egy kis fekete ruhával.

Amennyiben nem vagy nyakláncos típus, de a medálokat viszont szereted, akkor olvasd el egy korábbi blogcikkünket, amelyben az ezüst karkötő medállal való viseléséről írtunk!