FÜLBEVALÓ

Semmi sem olyan időtlen és stílusos, mint egy minőségi fülbevaló, amely bármilyen megjelenést pillanatok alatt átalakíthat. 

Mi az ÉKSZERdesign-nál tudjuk, hogy a megfelelő klipsz kiválasztása egy viszonylag hosszú folyamat, de biztosak vagyunk benne, hogy a széles design ékszer kínálatunkban gyorsan megtalálod majd a számodra tökéletes párt. 

Ugyanis a kicsi, ezüst szegecsektől a hangsúlyosabb verziókig – amelyek maradandó benyomást keltenek – olyan darabokat kínálunk, amelyek bármilyen stílusú nőhöz illenek. 

 

Az ÉKSZERdesign webáruház szilárdan hisz abban, hogy úgy, ahogy a “kis fekete ruha” elengedhetetlen a ruhatáradban, egy csodaszép fülbevaló sem hiányozhat az ékszeres dobozodból. Ami pedig olyan lehet, amilyennek csak szeretnéd – a merésztől kezdve a finom és elegáns stílusúig – és könnyedén feldobja a megjelenésedet.

A megfelelő pár kiválasztása azonban számos tényezőtől függ, mi pedig összegyűjtöttünk öt alapvető tippet, amelyek segítenek rálelni a stílusodhoz legjobban illő fülbevalóra.

 

Fülbevaló választása arcforma szerint

Az arcforma az egyik legfontosabb szempont, amelyet figyelembe kell venni az ideális fülbevaló kiválasztásakor. Az ovális arcúak ilyen szempontból szerencsésnek mondhatják magukat, hiszen számukra bármilyen fülbevaló megfelel. 

Amennyiben viszont kerek a fizimiskád, válassz egy hosszabb darabot, amely karcsúsító hatású. A csillár verziók jól kiegyensúlyozzák a háromszög alakú arcformát, amely felül szélesebb, mint alul. De ez a stílus olyanok számára is hízelgő, akiknek szív alakú az arcuk, vagyis szélesebb a homloknál és keskenyebb az állnál.

Abban az esetben viszont, ha hosszú, keskeny arcod van, akkor a fürt fülbevalók, pasziánszok és kerek fazonok optikailag szélesítik majd. A szögletes arcvonásokhoz és erős állkapocsvonalhoz pedig válassz bármit, ami kerek, mivel ez puhítja az állkapcsot. 

 

Milyen frizurához milyen fülbevaló illik?

Az ideális fülbevaló kiválasztásánál vedd figyelembe a hajadat is! Göndör fürtjeid vannak? Akkor érdemes olyan fülbevalót választani, amelynek az íve követi a hajad esését. Hosszú haj esetében pedig válassz merészebb fazonokat, amelyek kivillannak a tincseid közül, de egyúttal nem gabalyodnak bele.

Vedd figyelembe a hajszínedet is! A sárga arany gyönyörűen mutat sötét vagy vörös hajhoz, viszont a szőke vagy a világos hajúaknak nem a legideálisabb választás. Nekik inkább a fehérarany vagy a platina ékszerek valók. 

 

Kecses nyak, csodás fülbevaló

A nyak hossza is befolyásolhatja a választott fülbevaló típusát. Ha rövidebb a nyakad, érdemes olyan fülbevalót viselni, amely nem áll el túlságosan a fülcimpádtól. Amennyiben viszont hosszú “hattyúnyakad” van, akkor a lógó stílusú darabokban csak úgy tündökölhetsz.

 

Mi a fülbevaló viselésének apropója?

A fülbevaló kiválasztásakor azt is gondold át, hogy mikor fogod viselni. Ha a munkahelyedre keresel design ékszert, akkor bizonyára egyszerű és professzionális megjelenést szeretnél sugározni. Így a klasszikus arany és ezüst fülbevalók, amelyek nem állnak el túlságosan az arcodtól, jó választásnak bizonyulnak. 

Ha azonban végre kimozdulsz a barátnőiddel vagy a pároddal a hétvégén, akkor ez alkalommal talán már valami csillogóra és feltűnőre vágysz, amely megadja a “wow effektet” a megjelenésednek. 

Természetesen a fülbevaló mindig nagyszerű módja annak, hogy tükrözze a személyiségedet. Egy divatos fashionista például egy pár szokatlan formájú fülönfüggő mellett teszi le inkább a voksát, míg a romantikus beállítottságúak inkább a gyöngyök lágy, finom ragyogását vagy a vintage stílust favorizálják. 

Ha sportos típus vagy, egy pár egyszerű pasziánsz megőrzi a fényes, nőies megjelenést, de nem kell attól tartanod, hogy a fülbevalód akadályoz a mozgásban.