KARKÖTŐK / KARREIF

A modern stílus ihlette női karkötőink, karreifjeink azok számára készültek, akik értékelik a kiváló dizájnt mindenben, ami körülveszi őket. 

Az időtlen és elegáns kínálatunk olyan vezető márkák arany és ezüst darabjait tartalmazza lenyűgöző stílusválasztékban, mint a Thomas Sabo, a Victoria Cruz, a Designer, a Jessica, a Pavé és a Lacrima. 

Akár önmagadat, akár valaki különleges személyt kényeztetsz egy ilyen csodaszép ékszerrel, emeld magasabb szintre az átgondolt ajándékozást például a kínálatunkban kapható csodaszép charmokkal kiegészíthető karkötőink segítségével.

Legyen szó diszkrét ezüst karkötőkről, karreifről, vagy egy merész arany darabról, mi az ÉKSZERdesign-nál segítünk megtalálni azokat az ékszereket, amelyek igazán stílusos megjelenést kölcsönöznek majd neked. 

A karkötők évezredek óta léteznek, és a világ különböző részein végzett régészeti ásatások során leggyakrabban előforduló személyes díszek közé tartoznak. Bár ezeket uniszex kiegészítőknek tekintik, az ókori lelőhelyeken talált darabok többsége általában olyan, amelyet nők viseltek bizsuként, vagy bizonyos rituálék és vallási szertartások alkalmával az áhítat tárgyaként.

Ami a női karkötőket manapság illeti, számtalan dizájn létezik, amelyek egy kicsit trükkössé tehetik a vásárlást magadnak vagy szeretteidnek. A legtöbb kiegészítőhöz hasonlóan fontos, hogy olyan darabot találj, amely tükrözi a személyes stílusodat, és természetesen, amely kényelmes viseletet biztosít.

 

Győződj meg arról, hogy megfelelően illeszkedik-e!

A legfontosabb irányelv az, hogy olyan karkötőt válassz, amely illeszkedik a csuklódhoz. Ez adott, ha gyűrűkről van szó, de a karkötők átméretezése sokkal kevésbé gyakori. Pontosan emiatt elég sokszor előfordul, hogy egyes nők teljesen elkerülik őket.

Tekerd a mérőszalagot a csuklód köré azon a helyen, ahol az órát általában viseled, és adj hozzá még 1-1,5 cm-t az eredményhez – ez lesz a karkötő optimális mérete.

 

Próbáld meg elkerülni az anyagok ütközését!

Ha más ékszerekkel szeretnéd kiegészíteni karkötődet, próbálj meg ragaszkodni egy adott stílushoz. Nagyon népszerűek a hozzáillő nyakláncok, csakúgy, mint a fülbevalók, jól összeállítva pedig teljessé tehetik az öltözékedet. 

Ügyelj azonban arra, hogy minden ékszer hasonló anyagból készüljön és stílusú legyen, és kerüld a fémek ütközését puhább anyagokkal, például bőrrel.

 

Hogyan válassz karkötőket, karreifet az évszaktól függően?

Igen, a naptárra és az aktuális időjárásra is érdemes figyelni! Ha tombol a napsütéses nyár, sok mindent megengedhetsz magadnak! Szokatlan formák, merész dizájn, élénk színek, bonyolult minták és csillogó kövek szórása – mindezek remekül passzolnak a nyáron viselt, színes, lenge ruházathoz.

Télen azt javasoljuk, hogy legyél kicsit visszafogottabb a választásban, és vedd figyelembe a  hosszú ujjú ruhákat. Például az áttört mintájú arany karkötők és a sok apró betét rátapadhatnak a blúzokra, ruhákra, a nagyon vékony ékszerek pedig elszakadhatnak a felsőruházat alatt. Javasoljuk, hogy figyelj a széles láncos karkötőkre és a medálos modellekre. 

 

Ajándékba lesz valakinek?

Mint minden ékszert, a karkötőt is viselni kell. Tehát amikor ajándékba választod, ügyelj arra, hogy illeszkedjen az adott személyhez és egyéni ízléséhez.

Nem vagy biztos abban, hogy mi lenne a legjobb választás? Egy gyors trükk lehet az, hogy ha belekukkantasz az illető ékszerdobozába. Vess egy pillantást a neki tetsző darabokra, és arra, hogy mekkora karkötőket részesít előnyben.

 

Ha pedig még ezután is tanácsra lenne szükséged, akkor mi itt vagyunk, és szívesen segítünk!