BLOG

Az ezüst karkötő medállal való viselése

2022.02.28 18:45
Az ezüst karkötő medállal való viselése

Az ezüst karkötők medállal való viselését ősidők óta a szépség és a szerencse szimbólumának tekintik. Egyes közösségekben a nők számára  egyenesen kötelező a viselésük – akár fiatalok, akár idősek.

De sokan közülünk nem tudják, hogy az ezüst karperecek a szép megjelenésükön túl számtalan jótékony hatással is járhatnak az egészségünkre nézve.

Egészségügyi előnyei

Az ezüst egészségügyi előnyeit számos kultúrában már évszázadok óta használják. Antimikrobiális hatóanyagként bizonyítottan fontos szerepe van a fertőzések elleni küzdelemben. Továbbá alkalmazzák még a megfázás, valamint az influenza megelőzésében, és a sebgyógyításban is.

Emelett feltételezhetően elasztikusan tartja a véredényeket, ezáltal szerepet játszik a csontképzésben, illetve a bőr megfelelő állapotának fenntartásában és helyreállításában. De sokan számoltak be arról is, hogy javulást éreztek az energiaszintjükben és hangulati egyensúlyukban az ezüst viselését követően.

Végezetül pedig még muszáj megemlítenünk azt is, hogy az ezüst reagál és színt változtat, amikor más olyan kémiai anyagokkal találkozik, melyek ismerten toxinok. Ezáltal segít minket a potenciálisan mérgező anyagok elkerülésében.

 

Az ezüst az új arany

Itt az ideje, hogy helyet csináljunk az ékszeres dobozainkban az ezüst ékszertrendnek! Igaz, hogy az elmúlt néhány szezonban a vaskos aranyláncok uralták a kiegészítők világának minden szegletét, ám az ezüstös darabok csendben ismét a középpontba kerülnek.

 

Válasszuk ki a hangulatunknak megfelelő karkötőtípust!

Az ezüst karkötőknek nem csupán az esztétikát és a személyiségünket kell tükröznie, hanem a hangulatunkat is.  Ha idegesnek érezzük magunkat, akkor érdemes viselni például az Yvette Ries ezüst karkötőt medállal, ami a valódi bőr és ezüst csodás ötvözete. Ha viszont inkább szentimentálisnak, akkor az Izraeli gyöngyös ezüst karkötő lehet a megfelelő választás.

 

Mi illik jól az ezüst karkötőhöz medállal?

A kínálatunkban kapható ezüst karperecek klasszikusak, mivel mindennapi megjelenésük miatt egyszerűen viselhetők, de kellően elegánsak is ahhoz, hogy kitűnjenek egy formálisabb eseményen. Mindazonáltal van néhány módja annak, hogyan alakítsuk az öltözékünket úgy, hogy ezek az ékszerek a legszebbek legyenek.

 

A legjobb színek kiválasztása

Bár az ezüst minden helyzetben sokoldalúnak számít, mégis fontos a megfelelő színű ruhadarabok viselése, hogy az ékszereink igazán kiemelkedhessenek. Az ezüsttel legjobban harmonizáló szín a fekete, mivel gyönyörű kontrasztot hoz létre, de a sötétkék és a bordó szintén olyan árnyalatok, amelyek lenyűgözően néznek ki ezzel a fémmel kombinálva.

Fontos, hogy az ezüst ékszerek viselésekor kerüljük az olyan világosabb árnyalatokat, mint például a pasztell és a világos sárga, mivel ezek a színek elnyomják a fényüket és kontrasztjukat.

 

Válasszunk egyszerű mintákat!

Az outfit kiválasztásakor a legjobb, ha a minimalista stílusra törekszünk, mivel a mozgalmas és texturált minták elvonhatják a tekintetet ezüst ékszereink egyszerű szépségéről, ami végleg elronthatja a megjelenésünk összképét.

 

Különböző stílusok különböző alkalmakra

Egy másik nagyszerű tipp az ékszerek viseléséhez, hogy válasszuk ki az alkalomhoz legjobban illő stílust. A munkanap során próbáljunk meg például egy letisztultabb Design ékszer ezüst karkötőt medállal és egy Victoria Cruz ezüst fülbevalót fekete ruházattal viselni.

Abban az esetben viszont, ha kimozdulnánk hétvégén, akkor bátrabban választhatunk feltűnőbb darabokat is, mint például a Izraeli ezüst karkötőt és Jessica ezüst nyakéket.