BLOG

Trendelőrejelzés: modern ékszerek 2022-ben

2022.05.28 16:29
Trendelőrejelzés: modern ékszerek 2022-ben

Amikor az innovatív dizájn találkozik a kiegészítőkkel, az eredmény nem lesz más, mint lenyűgöző modern ékszerek összessége. Gondoljunk itt például a minimalista mandzsettákra, arany fülbevalókra és modern nyakláncokra.

Nemcsak a divatszféra érzékeny a trendekre, hanem az ékszerszektor is. Minden évben újabb és újabb irányzatok jelennek meg a kifutón, és ez idén sincs másként. Mi pedig örömmel adunk áttekintést arról, hogy 2022-ben mi várható.

 

Az individualizmus egyenlő az inspirációval

A legérdekesebb minta az ékszerek mintája, amely személyes kifejezése annak, ahogyan az ember napi szinten érzékeli önmagát. A vásárlók a klasszikus minimalizmus és az éles maximalizmus tisztességes keverékébe fektetnek be. 

Ellentétben azzal, amit a korábbi évtizedekben láttunk, amikor az ember ragaszkodik egy olyan ékszerhez, amely nem követi a módit, és pusztán az „okos választásért” vásárolja meg.

A trendek változásával a modern ékszerek “hot list-je” az előző szezonhoz képest jelentős átalakításon megy keresztül. Bár fényesek és vidámak, a jelenlegi trendek az elmúlt hónapok poggyászát hordozzák, de optimista, törekvő perspektívával.

 

Pearlcore

2022-ben a Pinterest szerint az év trendje a nagymama szekrényéből merít ihletet és egy időtlen ékszert. A Pearlcore-ról beszélünk.

A Pearlcore annak a feltörekvő trendnek a neve, amely gyöngyház vagy irizáló elemek beépítését jelenti a mindennapi ruhatárunkba. De ez nem csak a divatról szól, hanem egy egész életmódról. A Pearlcore ugyanis kiterjed a lakberendezésre és az élet más területeire is. Az ötlet az, hogy legyen egy átfogó téma a szekrényünkben és az életterünkben, amely megfelel a mi személyes ízlésünknek.

Ez az egész a hangulatról szól, a gyöngy pedig az új must-have szekrényalapanyag, amelynek a viselését már egy korábbi blogcikkünkben boncolgattuk.

 

Modern ékszerek ezüstből

A sárga arany már csak elhalványul, az ezüst azonban 2022-ben az élvonalba ugrik, nemcsak időtlen formákban, hanem gyakran pörgős hangulatban. Gondoljunk például a csavart, hullámos, fémből megmunkált formákra és a hegyes, íves és billenő láncszemekből készült nehézsúlyú láncokra.

 

Chokerek

A choker újra divatba jött! Nem csak egyszerű láncként, de sok más típusa is elérhető már 2022-re. Látni fogjuk őket például drágakövekkel díszítve, köztük gyémántokkal, különféle formákban. Határozottan kötelező darab.

 

Különböző rétegek

2022-ben nem elég egyetlen nyakláncot viselni. Minél több réteget viselünk, annál jobb. Ez lehet például nagyon hosszú és a choker nyakláncok keveréke, és minden, ami a kettő között van. 

 

Gyűrű minden ujjon

A legtöbb modern ékszerre vonatkozó trendre 2022-ben azt is mondhatnánk, hogy a “több és még több” elvet követi, de a gyűrűk esetében egyértelműen ez a helyzet. 

A lényeg, hogy legyen minden ujjon legalább egy gyűrű, de az is sincsen kizárva, hogy többet rétegezzünk egymásra.

 

Nagy kövek

Egy fontos trend, amit 2022-ben sokat fogunk látni, az a nagy kövekkel – gyémánt és egyéb drágakövek egyaránt – díszített fülbevalók. Ezeket a köveket viselhetjük közvetlenül a fülünkön, de akár függő fülbevalóként is.

 

Csillár fülbevaló

A fülbevalók nemcsak vastagabbak lesznek 2022-ben, hanem hosszabbak is. A csillárra emlékeztető fülbevalók rendkívül divatossá válnak tehát.

Jól ismerjük őket a hollywoodi vörös szőnyegről, általában egy gyönyörű dizájner ruhával vagy a kontraszt kedvéért hétköznapi öltözékkel kombinálják. 

Míg a trendek nagyszerű módjai annak, hogy új megjelenéseket fedezz fel a már meglévő ékszerkollekciódba, a mindig stílusos megjelenés a magabiztosság és a személyes ízlés jegyében áll. Tehát válassz te is eszerint az ÉKSZERdesign széles kínálatából.