BLOG

A nyakkendő és a nyakkendőtű párosítása

2022.06.23 13:52
A nyakkendő és a nyakkendőtű párosítása

Egy nyakkendőtű olyan eleganciát kölcsönöz, amelyet kevés más kiegészítő képes elérni. Míg a szálcsiszolt ezüst vagy fekete remek választás a mindennapi viselethez, számtalan olyan változata létezik, amelyet a nyakkendő-kollekciónkkal párosíthatunk, és nem szabad figyelmen kívül hagyni.

A nyakkendőtű kiválasztása 

Először is mindenképpen gondoljunk az alkalomra – munkához vagy állásinterjúhoz a formálisabb, visszafogottabb stílus a legjobb, míg a hétköznapi környezetben a játékos stílussal jobban boldogulhatunk. 

Ezenfelül nem árt azt is figyelembe venni, hogy nagyrészt milyen színeket fogunk viselni. Általánosságban elmondható, hogy az ezüst a legsokoldalúbb, ugyanis bármilyen öltözékhez illik.

 

A nyakkendőtű megfelelő elhelyezése

Bár a nyakkendőtű sokféle formában és színben kapható, általában mindegyiket ugyanazon a helyen viselik. 

Tegyük az ing felső részének harmadik és negyedik gombja közé úgy, hogy az közvetlenül a szegycsontunk fölé kerüljön! Az ökölszabály az, hogy félúton legyen a nyakkendő csomója és az öltönykabát első gombja között. Végül ügyeljünk arra is, hogy ez vízszintes, míg a nyakkendő pedig egyenes legyen, így a megjelenés tiszta és szimmetrikus.

 

Fontos tényező a méretarányosság is 

A nyakkendőtű viselésének egy másik alapvető szabálya, amit az előző pontban szándékosan nem említettünk meg, az az, hogy mindig rövidebbnek kell lennie, mint a nyakkendő szélessége. 

Inkább a vékony nyakkendőt preferáljuk? Akkor érdemes egy kisebb nyakkendőtűt beszerezni. A két tartozék megfelelő méretaránya ugyanis elengedhetetlen ahhoz, hogy az általunk választott kiegészítő jól működjön. 

Ahhoz, hogy ez a kombináció igazán érvényesüljön, próbáljunk ki egy elegáns, fekete selyem nyakkendőt egy ezüst nyakkendőtűvel, mint amilyen például a Design ékszer AGM 1111 ezüst nyakkendőtű, hogy visszafogott, mégis stílusos megjelenést kölcsönözhessen.

 

Matt nyakkendőtű selyem nyakkendővel

Keltsünk vizuális érdeklődést a nyakkendő és a nyakkendőtű kombinációja iránt két különböző felületű darabbal! Egy matt tű például jól mutat egy selyem nyakkendő tetején. Extra pont, ha mindkét darabhoz ugyanazt a színcsaládot választjuk, így kifinomult és polírozott monokróm megjelenést kölcsönöz majd.

 

Színek és kontrasztok

Ez a kombináció tökéletes a kreatívabb személyek számára. Próbáljunk meg párosítani egy fényes nyakkendőtűt egy vele kontrasztban álló szolídabb színnel. A nyakkendőhöz itt mind a fényes, mind a matt anyagok remekül illenek. 

 

Emlékezzünk a funkcionalitásra! 

Nyilvánvaló, de azért ne szabad elfeledkeznünk arról, hogy a nyakkendőtű egyszerre stílusos és funkcionális elem. Ügyeljünk arra, hogy mindkét végét rögzítsük az ing azon részéhez, ahol a gomblyukak vannak!

Segít abban, hogy a nyakkendő soha ne legyen aránytalan, és például ne kerüljön szósz rá, amikor a kedvenc éttermünkben egy isteni steaket fogyasztunk, amely béarni mártással van leöntve. 

 

A szabályok óvatos megszegése

A szabályok okkal léteznek – struktúrát és kiindulópontot adnak, hogy a kezdők jól érezzék magukat, amikor nekiállnak kísérletezni.

De ahogy a régi mondás is tartja, a szabályok azért vannak, hogy megszegjük őket. Ebben a témában viszont ez úgy helytállóbb, hogy óvatosan megszeghetjük ugyan a szabályokat, azonban csak abban az esetben, ha ismerjük őket. 

Ebben a bejegyzésben pedig megtanultad, hogy hova kell elhelyezni és hogyan kell kiválasztani megfelelő a nyakkendőtűt, illetve néhány inspirációt is adtunk a kombinálására. Reméljük, hasznosnak találtad. Ha bármilyen kérdésed felmerülne a témával kapcsolatban, akkor keress minket bátran, szívesen segítünk!