HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ÓRÁKHOZ

Az óra problémamentes használata érdekében az alábbi útmutatót figyelmesen olvassa el és az abban foglaltakat tartsa be.
KVARCÓRA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ
A pontos idő beállítása (a zárójelbe tett részek csak a másodpercmutatós órákra vonatkoznak):
húzza ki a koronát a mutató igazító állásba (amikor a másodpercmutató a 12-höz ért), állltsa be a pontos időt a korona tetszőleges irányú forgatosával, nyomja vissza a koronát alaphelyzetbe (pontos idő jelzésnél az óra 00 mp-ról indítható).
A dátum és a nap beállítása: 
• húzza ki a koronát az elsó kattanásig,
• forgassa a koronát addig, amig a kívánt dátum megjelenik a dátumablakban,
• nyomja vissza a koronát alaphelyzetbe.
Az óra naptárszerketete 31 napos beosztású, ezért a rövidebb hónapok után a helyes dátumot be kell állítani.
Vízmentességre vonatkozó jelölések:
"Water resistant" vagy „3 ATM" vagy „3 BAR" vagy „30 M": Az óra hátlapján olvasható. Jelentése: az óra cseppálló. Esőben, kézmosásnál az óra nem károsodik, de úszásra, zuhanyozásra nem használható! A vizet puha ruhával töröljük le. Soha ne használja az óra koronáját és nyomógombjait ha az óra vizes!
"5 ATM" vagy "5 BAR" vagy "50 M": Az ilyen felirattal ellátott óra úszásra alkalmas. de merülésre és egyéb vízi sportolásra nem! Soha ne használja az óra koronáját és nyomógombjait ha az óra vizes!
"10 ATM" vagy "10 BAR" vagy "100 M": Az ilyen felirattal ellátott óra úszásra, vízi sportolásra és nem túl mély vízben felszíni búvárkodásra alkalmas, Az óráát sós vízben történő használat után édesvízzel mossa le és törölje szárazra. Soha ne használja az óra koronáját és nyomógombjait ha az óra vizes!
Búvárkodásra speciális búváróra használatát javasoljuk! 
Ha az óra számlapján vagy a hátlapon nem található vízmentességre vonatkozó jelölés, akkor az órát fokozottan óvni kell a nedves környezettől, mert az a szerkezet meghibásodását okozhatja (pl. kézmosás, mosogatás, fózés, mosás, erős izzadás, stb.)!
Vízálló modellek viselése esetén is kerülje a termálvíz, a meleg víz, a szappan vagy tusfürdő használatát, mert ez
a tömítések azonnali károsodásához vezethet!
A vízben történő használat előtt mindig győződjön meg arról, hogy a korona és a nyomógombok alaphelyzetben vannak-e és hogy az üveg vagy az óratok nem sérült-e, mert az óra csak ebben az esetben vízálló.
A vízmentesség megóvása érdekében legalább 2 évente ellen­őriztesse óráját.
A bőr- vagy szövetszíjas modellekkel a fürdés és az úszás nem ajánlott, mivel ez a szíj idő előtti, gyors tönkremeneteléhez vezet! Helytelen csatméret vagy a szíj túlzott meghúzása miatt az igazító korona a kézfejhez nyomódhat, ami beázást, beakadást, szakadást, törést, az óra elállítódását okozhatja!
Használati tanácsok:
1.
ütődéstől, ütéstől, éles tárgyaktól csiszolódástól, közvetlen erös mágneses tértől (TV, hangszóró, mikrosütó),
kiugróan magas (60 fok feletti) hőmérséklettől (soha ne vigye az órát szaunába), a 10 fok alatti, vagy hosszantartó hideg hőmérséklettől, kémiai anyagoktól (kozmetikumok, benzin, nappan, higany, gyógyvíz, túlzott izzadás, stb.), mert a tok és a csat megrongálódhat, elszíntződhet, a tömítés károsodhat.
2.
2-3 év után után a tömítések elöregednek akkor is, ha az óráját nem használja. A problémamentes használat érdekében szakszervízben ellenőriztesse a tömítések állapotát!
3.
Az ékszer órákat jellegükből adódóan csak alkalmi viseletre javasoljukl Egyes modellek speciális díszító bevonatot kapnak, mely a napi használat során megkophat.
4.
Az óra pontos múködése 5-35 fok között garantált.
5.
Az óratok és a karcsat tisztítását puha, szárat, esetleg enyhén megnedvesített ruhával végezzük.
6.
Ha bármiféle rendellenességet észlel, azonnal forduljon szakszervízhez.
Elemcsere:
Az elem élettartamát a gyári behelyezéstől kell számítani. Az elem kimerülését az óra késése is jelzi.
Javasoljuk, hogy jelzés esetén az elemet rövid időn belül szakemberrel cseréltesse ki, mert az elemből esetlegesen kifolyó sav az óra szerkezetét károsíthatja.