HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Annak érdekében, hogy az ékszert minél hosszabb ideig tudja használni. és sokáig örömét lelje benne. kérjük tartsa be az alábbiakban felsorolt rendeltetésszerű használatra vonatkozó szabályokat!

Ne viselje az ékszert olyan jellegű tevékenységnél, ahol az ékszer sérülhet. beakadhat vala­mibe, megnyomódhat, dörzsölődhet, mint például munka. házi munka. sportolás, mosogatás. alvás stb. Különös tekintettel az üreges ékszerekre, amelyek hamar sérülnek. A vegyszerek károsíthatják az ékszert, mattulást. maródást okozhatnak a felületén, ezért mindig vegye le az ékszert amikor háztartási vegyi anyagokkal. szerekkel kerül kapcsolatba.

Ügyeljen arra, hogy öltözködés közben ne viseljen ékszert, mert beleakadhat a ruhába. elszakadhat. köves ékszereknél a kőfoglalat megnyílhat, ami kövek kiesését ered­ményezi

Közvetlenül illatszert. krémet (parfümöt. dezodort. stb.) ne kenjen, permetezzen az ékszerre, mert maródást, elszíneződést okozhat a felületén. Sportolásnál, illetve egyes gyógyszerek használatakor az izzadás során a kémiai hatás miatt elszíneződhet. Az eredeti fénye visszanyerése a tisztítás pontban olvasható.

Figyeljen arra, hogy ne ejtse le és ne üsse semmihez az ékszert. mert sérülé­sek keletkezhetnek rajta, illetve a kő kiesését idézheti elő a köves ékszereknél. Óvja az ékszert a mechanikai hatásoktól erős nyomás, feszítés és ütésektől. mert ezek a hatások eldeformálják az ékszert. Különös tekintettel a köves ékszerekre, amelynél már kis mértékű alakváltozás is a kövek kiesését okozhatja.

Az ékszert ne használja a gyógyvízbe, strandon. uszodában és óvjuk az. erős fény és hőhatástól elszíneződést és az ékszer fényének elvesztését okozhatják.

Tisztítás: - Az ékszer tisztításához ne használjon súrolószereket, vegyszereket, mert azok kárt tehetnek az ékszer felületén. Amennyiben az ékszer erősen elszennyeződött. elszíneződött. forduljon ékszerész vagy ötvös szakemberhez az alapos és szakszerű tisztítás érdekében. Ajánl­juk, hogy időnként törölje át az ékszert egy puha száraz nem karcoló textil kendővel vagy erre a célra kifejlesztett ékszertisztító kendővel, hogy eltávolítsa a szennyeződést, izzadságot. zsírt.

Tárolás: -Az ékszert tárolja fénytől védett száraz helyen, puha tasakban vagy ékszerdoboz­ban egymástól távol a karcolások és sérülések elkerülése érdekében, mert össze karcolhatják egymást, vagy egyszerűen összegubancolódhatnak és a szétválasztásuk során el is szakadhatnak.