BLOG

Innováció és design - Thomas Sabo ezüst nyaklánc, az egyedi önkifejezés eszköze

2022.02.25 13:09
Innováció és design - Thomas Sabo ezüst nyaklánc, az egyedi önkifejezés eszköze

Ebben a bejegyzésben a Thomas Sabo ezüst nyakláncok lesznek a középpontban. A designnak és a divatnak mindig meghatározó szerepe volt, legyen szó építészetről, filmekről, vagy az öltözködésről. Nincs olyan szeglete az életünknek, ahol ne érvényesülne a világ aktuális trendjeinek hatása.

 

Ezek a hatások sokszor csak egy-egy időszakra szólnak, de vannak olyan változások is, amelyek örökérvényűek, sőt olyanok is, amelyek időről időre visszatérnek, és hosszabb-rövidebb ideig meghatározzák a divatot. Az idők folyamán a híres divatházak mellett megjelentek az ékszerekre specializálódott márkák is, mint a különleges design ékszereiről és ezüst nyakláncairól híres Thomas Sabo.

Thomas Sabo, az alapító

Ha rákeresünk Thomas Sabo nevére az interneten, láthatjuk, hogy az általa megalkotott márka sokkal nagyobb szerepet kap, mint maga az alkotó. Kevés életrajzi anyagot találunk erről a kicsit rocker kinézetű férfiról, aki 1984-ben alapította cégét és ékszerei alapanyagául a sterling ezüstöt választotta.

Nagyon gyorsan világhíressé vált cége a bizonyíték arra, hogy a jól megtervezett designnal és a minőségi kivitelezéssel az ezüst ékszerek méltó ellenfelei az aranyból készült társaiknak. Miközben az ékszer piacot az arany ékszerek és a drágakövek uralták, Thomas Sabo kitartott ötlete mellett, hogy bizony 925 sterling ezüstből fog ékszereket készíteni.

Ebben pedig egy csodálatos társat talált Susanne Kölbli személyében, aki 1990 óta a cég kreatív igazgatója. Szerepe elvitathatatlan a márka fejlődésében és töretlen sikerében.

Thomas Sabo ezüst nyaklánc, charm és karkötő

Talán nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk a Thomas Sabo márkanév hallatán az első, ami mindenkinek eszébe jut, azok a különleges és egyedi charmok. 2006 óta töretlen sikere van ezeknek az egyedi kiegészítőknek, melyekből minden évben két alkalommal új kollekcióval rukkolnak elő. A gyűjtők már a megjelenés előtt hónapokkal várják és találgatják, hogy milyen újdonságokkal lepi meg őket a cég.

De a Thomas Sabo márka sokkal több ennél. A cég története alatt rengeteg kollekció jelent meg, melynek méltó képviselői a Thomas Sabo ezüst nyakláncok, fülbevalók és gyűrűk is.

 

Ékszerek, az önkifejezés eszközei

Az ékszerek az öltözködésünk meghatározó elemei. Amikor megtervezzük, hogy milyen ruhát viselünk egy napon vagy egy adott eseményen, azt is megtervezzük, hogy milyen ékszert viseljünk hozzá. Sokan azonban más szempontok alapján is választanak. Van, hogy egy adott ékszer tökéletes megtesítője annak, amit mi meg szeretnénk mutatni magunkból a világnak, így alkalomtól és stílustól függetlenül mindig viseljük őket.

Van olyan is, hogy valamilyen érzelmi kötődésből hordunk egy-egy ékszert. Sokan szeretnek ajándékozni is egy-egy olyan darabot, ami viselőjét majd emlékezteti az ajándékozóra. A Thomas Sabo ezüst nyakláncok és karkötők mellett fülbevalók és gyűrűk széles kínálatát is felvonultatja.

Amellett, hogy ezek az ékszerek mind különlegesek és egyediek, a jól átgondolt tervezésnek köszönhetően nagyon jól kombinálhatóak egymással, így mindenki megtalálja azokat a darabokat, amelyek a legjobban illenek hozzá.

Amikor kialakítottuk termékkínálatunkat, az volt a fő szempont, hogy olyan ékszereket kínáljunk, amelyek kifinomult designjukkal, minőségi kivitelezésükkel megszólítanak, amelyek üzennek neked.

Ezért Thomas Sabo ékszerei mellett Victoria Cruz, Jessica, Yvette Ries, és izraeli ezüst ékszerekből is válogathatsz üzletünkben. Persze nem feledkeztünk meg az órákról sem, melyek túl a funkcionális szerepükön, stílusos kiegészítői az öltözetünknek.