BLOG

Az arany vagy az ezüst karkötők illenek jobban a bőrtónusunkhoz?

2022.03.12 08:03
Az arany vagy az ezüst karkötők illenek jobban a bőrtónusunkhoz?

Az ősrégi kérdés: az arany vagy ezüst karkötők a népszerűbbek? Valójában azonban a népszerűség még csak nem is lehet a választásunkat befolyásoló tényező, mivel sokkal fontosabb, hogy a bőrtónusunknak megfelelő fémből készült ékszert vásároljunk.

Milyen bőrtónussal rendelkezünk?

A legtöbbünknek általában nem okoz gondot eldönteni, hogy milyen bőrszínünk van, az altónus viszont már egy teljesen más tészta. Az első az arcszínre és a bőrünk árnyalatára vonatkozik, míg az utóbbi a bőr azon rejtett tónusa, ami meghatározza az arcbőr színezettségét. Ez lehet hideg, meleg, vagy semleges.

Amennyiben a bőrünk színét kékes, rózsaszínes árnyalatok jellemzik, akkor valószínűleg hideg az altónusunk. A meleg altónus esetében pedig főleg a sárgás, aranyos árnyalatok meghatározóak. Ha egyik kategóriába sem tartozunk, és a kettő között vagyunk valahol félúton, akkor semleges altónussal rendelkezünk.

 

Egyszerű tippek az altónus meghatározásához

Az első módszer az lehet, hogy megnézzük a karunk belső felét. Ha a vénák kék vagy lila színűek, akkor hideg, ha zöld vagy oliva színűek, akkor meleg az altónusunk. De az is egy remek módszer lehet, ha egy fehér színű tárgyat tartunk az arcunkhoz. Amennyiben rószaszínesnek vagy kékesnek tűnik mellette az bőrünk, akkor hideg, ha pedig sárgásnak, akkor meleg altónussal rendelkezünk.

Végezetül pedig, ha a strandon sokszor inkább leégünk, ahelyett, hogy barnulnánk, akkor nagy valószínűséggel a hideg altónusúak kategóriáját erősítjük. Amennyiben viszont nem jelent gondot a barnulás, akkor meleg vagy semleges altónussal rendelkezünk.

 

Arany vagy ezüst karkötő az ideálisabb számunkra? 

Mindkettő remek kiegészítője lehet a megjelenésünknek, de mindenképpen érdemes átgondolni, hogy melyik ékszertípus passzol legjobban hozzánk. A hideg altónussal főleg az ezüst, a fehérarany és a platina ékszerek harmonizálnak, míg a meleg altónuson az arany, rózsaarany és a réz tónusú fémek mutatnak a jobban. 

 

Hogyan érdemes viselnünk a kiválasztott karkötőt?

Amennyiben a hétköznapok során szeretünk karórát viselni, akkor fontos, hogy ez a darab akár színben, akár stílusban harmonizáljon a kiszemelt karkötőnkkel. Továbbá azt is érdemes szem előtt tartani, hogy ne zsúfoljunk sok mindent a kezünkre, mivel ez csak kaotikussá tenné a megjelenésünket. Egy karóra és egy jól megválasztott, letisztult stílusú ezüst karkötő teljes mértékben elegendő a csuklónk díszítésére. 

A karkötő vastagsága is egy fontos tényező, amit figyelembe kell venni, ugyanis egy erőteljesebb, szélesebb csuklón a vastagabb, feltűnőbb darabok, míg egy vékonyabb kézen a visszafogottabb, vékonyabb karkötők mutatnak jobban.

 

Arany és ezüst ékszereink gondozása

A kiváló minőségű ezüst karkötők rendkívül tartósak és hosszú élettartamúak, de sok mindent tehetünk annak érdekében, hogy hosszabb ideig kiváló állapotban maradjanak. 

Az ezüst ékszerek idővel természetesen elszíneződnek, ezért érdemes néha ezüst tisztító kendővel fényesíteni őket. Bár idővel várható néhány karcolás, érdemes kerülni a vegyszereket, a hosszan tartó napfényt valamint az extrém meleget vagy hideget, hogy minimalizáljuk ezeket a hatásokat.

 

Tegyük személyesebbé a karkötőnket charmokkal!

Akár aranyat, akár ezüstöt választunk, egy csodaszép medál segítségével egyedivé tehetjük az ékszereinket. Adjunk hozzá egy ikonikus szimbólumot, vagy egy jelentőségteljes Thomas Sabo ezüst madár charmot, amely még különlegesebbé teszi a karkötőt a tulajdonosa számára! 

Ha bármi egyéb kérdésed felmerülne, akkor keress minket bátran a megadott elérhetőségeinken.